Parajumpers

Parajumpers z izredno inovativno kolekcijo vrhnjih oblačil z visoko tehnološkimi sestavnimi deli, oblikovano v želji po maksimalni funkcionalnosti.

ZNAMKA
Parajumpers je projekt, ki je nastal v sodelovanju med podjetjem Ape in oblikovalcem Massimom Rossettijem, ki ima večletne izkušnje ne le pri oblikovanju oblačil, ampak tudi kot uvoznik ameriških znamk za italijanski trg.
Navdih za najnovejšo kreacijo je Massimo Rossetti dobil po srečanju s članom 210. Reševalne eskadrilje v zloglasnem baru v mestu Anchorage na Aljaski.
Rezultat je izredno inovativna kolekcija vrhnjih oblačil z visoko tehnološkimi sestavnimi deli, oblikovana v želji po maksimalni funkcionalnosti.

NAVDIH
Možje 210. Reševalne eskadrilje, ki ima sedež v Anchoragu na Aljaski, so izurjeni za ekstremna reševanja v najbolj divjih, oddaljenih in negostoljubnih kotičkih sveta. Na pomoč jih pokličejo, ko gre za ladje, izgubljene na morju, alpiniste, ki so obtičali na vrhu štiritisočaka ali podmornice, ki so potonile v nepredstavljivih globinah.
Imenujejo jih PJs, kar je okrajšava za PARAJUMPERS. So odločni in pogumni ter izurjeni bolje od katerega koli drugega vojaškega korpusa. Najbolj pomembno pa je, da svoje znanje in spretnosti uporabljajo za reševanje življenj.

IZDELEK
Jopiči, izdelani iz trpežnega najlona, imajo odstranljivo podlogo in kapuco, obrobljeno s krznom. Ovratnik se zapenja kaveljčkom, ki se uporablja tudi v padalstvu. Na sprednjem delu je velik žep z zadrgo, v katerem so še trije manjši žepi, primerni za shranjevanje mobilnih telefonov, iPodov, GPS naprav, itd. …
Njihov moto je: »Da bi lahko drugi živeli.«
Pri Parajumpers močno podpiramo družbeno odgovornost in trajnostno proizvodnjo oblačil. Naša skrb glede etičnosti gojenega krzna nas je privedla do izbire krzna finskega rakuna za ženske modele in severnoameriškega kojota za moške.

POLITIKA KRZNA

PRAVO KRZNO PARAJUMPERS

Finski rakun
Predpisi za gojenje živali za krzno v Evropski uniji so med najstrožjimi na svetu. Program za pridobitev certifikata obljublja dodatno zagotovilo, saj morajo kmetije, ki gojijo živali za krzno, presegati trenutne zakonske predpise. Pomemben faktor je transparentnost delovanja. Zveza finskih rejcev živali za krzno in nosilci interesov so razvili merila za pridobitev certifikata, ki pokrivajo najbolj pomembna področja delovanja kmetij. Ta merila so: dobrobit in zdravje živali, primerno bivališče, hranjenje, reja, varstvo okolja in higiena na kmetiji. Življenja gojenih živali na kmetiji s certifikatom in veriga proizvajanja krzna so zabeleženi in izsledljivi.
Finska je ena vodilnih držav na svetu v proizvodnji krzna. Tamkajšnje krzno je zaradi hladnega podnebja, obširnih raziskav in profesionalnosti rejcev najvišje kakovosti. Gojenje krzna je del finske kmetijske proizvodnje in prispeva k ohranjanju podeželja. Ta industrija zagotavlja delovno mesto okoli 22.000 tamkajšnjim prebivalcem. Na Finskem reja živali za krzno temelji na sistematskem in stalnem izobraževanju, raziskovanju vedȇnja in dobrobiti živali ter hkrati na okoljskih vprašanjih, povezanih z vzrejo živali za krzno. Znanstvene raziskave zagotavljajo, da metode, uporabljene pri vzreji, jamčijo za najboljšo možno oskrbo živali in da predpisi ter zakonodaja temeljijo na trdnih temeljih. Okvir za rejo živali za krzno na Finskem oblikuje nacionalna zakonodaja skupaj s pravnimi določili Evropskega sveta. Delovanje kmetij za vzrejo živali za krzno obravnavajo temeljiti predpisi, ki pokrivajo npr. bivališča, oskrbo in ravnanje z živalmi. Finske oblasti pogosto pregledujejo in preverjajo pogoje, v katerih živali živijo, pozorne pa so tako na dobrobit živali kot na ukrepe za varstvo okolja.
Blagovna znamka SAGA FURS®, ki jo uporablja izključno finska dražbena hiša za prodajo krzna, vključuje možnost sledenja krzna vse do kmetije, na kateri je bilo proizvedeno. Vse krzno SAGA FURS® je del mednarodnega programa za zagotavljanje porekla (Origin Assured – OA™).
Več informacij na www.sagafurs.com.

Kojot
Severna Amerika ima naravnih virov, vključno s številnimi rastlinskimi in živalskimi vrstami, v izobilju. V Kanadi se več kot 65.000 ljudi ukvarja s preprodajo krzna, vključno z okoli 60.000 kanadskimi domorodci in ne-domorodnimi traperji. Tem ljudem in njihovim družinam živali pomenijo hrano in dobiček. Predvsem pa spoštujejo naravo in želijo, da se živali ohranijo za njihove otroke, vnuke in vse prihodnje generacije.
V Severni Ameriki je lovljenje živali s pastmi strogo nadzorovano in zagotavlja dolgotrajno ohranjanje populacij živali s krznom, traperji pa za lov uporabljajo metode, ki so v skladu s svetovnimi standardi. Po kanadskem protokolu za overjanje lova s pastmi je potrebno upoštevati parametre za učinkovitost pasti, humanost in varnost. Po teh parametrih odobrijo pasti, ki se uporabljajo za tovrstni lov v Kanadi in v programih za poslovanje z živalmi za krzno. Vse od začetka 20. stoletja znanstvene raziskave in vladni predpisi zagotavljajo, da je lov s pastmi (za krzno, zaščito habitata in za druge namene) strogo nadzorovan. Traperji vsako leto vzamejo le del naravnega presežka, nikoli pa ne lovijo ogroženih vrst. Trgovina s krznom je odličen primer trajnostne uporabe obnovljivih virov, za kar se zavzemajo naravovarstvene skupine po vsem svetu. Stalno izobilje severnoameriških živali za pridobivanje krzna kaže na veliko skrb in predanost traperjev, naravovarstvenih skupin in vladnih organizacij za divje živali.
Naše krzno kojotov dobavlja NAFA FURS™ in ima oznako Origin Assured (OA™).
Več informacij na www.nafa.ca.

Parajumpers
www.parajumpers.it